Często zadawane pytania

Doszło do utraty listy Moje programy

W aktualnym stanie jeśli wylogujesz się z aplikacji HealAdvisor i zalogujesz się ponownie na inne konto, wszystkie dane wprowadzone na poprzednim koncie zostaną usunięte. Wszystkie dane znikną także w przypadku ponownej instalacji aplikacji, ponieważ dane przechowywane są lokalnie na smartfonie, a nie na chmurze.

Nie znalazłeś(aś) odpowiedzi na swoje pytanie?skontaktuj się z Działem pomocy technicznej
Przewiń do góry